Lauteiden kuituvalaistus on pitkäikäinen valaistusratkaisu saunaasi! Valaistuksessa on kyse muustakin kuin tilan varustamisesta valonlähteillä. Valolla korostetaan yksityiskohtia, luodaan elämyksiä ja muovaillaan varjoja ja heijastuksia. Voidaankin sanoa, että valo tekee tilan.

Kuituvalaistus

Valokuituvalaistus mahdollistaa saunan valaistuksen ilman rajoituksia. Valokuitusarjoilla voit viedä valon haluttuun kohteeseen ja aikaansaada halutun valaistusvaikutelman.

Kuituvalaistus on saunassa jo arkipäivää. Kuituvalaistus on ylivoimainen niin energiatehokkuuden ja valaistustehon puolesta normaaleihin lauteen alle asennettaviin valoihin. Nyky kuitusarjat alkaa olla kaikki lasikuitua, joten samalla sarjalla voi valaista vaikka katosta alaspäin ja lauteesta ylöspäin, ilman huolta kuitujen rikkoitumisesta lämmöstä. Esimerkiksi Cariitin lasikuitusarjat kestävät 200 astetta jatkuvaa lämpöä. Nykytrendien mukaan on siirrytty led-pohjaiseen valonlähteeseen, joka säästää niin lompakkoa kuin luontoakin.

 

Lasikuiduista valmistetut laudevalaistussarjat voidaan asentaa myös jälkikäteen. Valaistussarjoissa ovat valmiina kiuaslinssi ja kostean tilan led-projektori, joka voidaan asentaa löylyhuoneeseen lauteen alle.

Valokuitujen käyttö mahdollisuudet sauna-ja pesuhuonetilojen valaisemiseksi ovat rajattomat:

  • Sopii kohde-, korostus- sekä yleisvalaistukseen
  • Tilan ja lauteiden muotoja voidaan korostaa tyylikkäästi
  • Valaistuksella voidaan tuoda esiin jokin tilan erikoinen yksityiskohta
  • Valaista esim. löylyvesiastia tai lasiseinään hiekkapuhallettu koristekuvio, lasitiiliseinä tiilien sisältä, jne.
  • Valokuidulla voi viedä valoa mihin vain, kuidussa ei ole sähköä eikä lämpöä, vain valoa.

Valokuitujärjestelmä koostuu seuraavista osista:

  • Projektorista
  • Valokuitunipusta
  • Kuitujen päihin asennettavista kaluste- tai valaisinpäätteistä, joiden avulla asennus sujuu helposti ja lopputulos on viimeistelty. (sarjakohtaista)

Lauteen kuituvalaistus kannattaa suunnitella saunaan jo etukäteen

Jos kuituvaloja halutaan seinille tai kattoon, ne tulisi asentaa ennen panelointia, jolloin kuidut voidaan viedä haluttuun kohtaan siististi paneloinnin alla. Lauteen etureunan kuidut asennetaan vasta lauteen asennuksen yhteydessä, tai osittain paneloinnin yhteydessä, riippuen laudemallista. PRO-malleihin etureunaan tulevat kuidut on syytä tuoda ylälauderungon alta seinän paneelin takaa. Original mallissa kuidut jäävät ritilöinnin taakse piiloon ja ne vain nivotaan lauderunkoihin johtokiinnikkeillä, etteivät roiku miten sattuu.

Ostaessasi kuitusarjan lauteiden yhteydessä Tähtisaunoilta, teemme aina ohjeen kuitujen huomioimisesta panelointivaiheessa. Täten asennuksesta tulee helppoa jo lopputuloksesta erittäin viimeistelty. Lauteen mukana tulee myös erillinen ohje kuitujen asennuksesta itse lauteeseen.

Tähtisaunat myy monelaisia katto, laude ja kylpyhuone-kuituvalaistussarjoja. Voitte pyytää alla olevan lomakkeen kautta tarjousta tietystä sarjasta tai ottaa sen osana laudetarjouspyyntöä.

kuituohje
Lauteiden selkänojakuidut tulee syytä ottaa huomioon jo panelointivaiheessa.

Tuotekuvia

Kysy lisää tästä tuotteesta

  • Tutustu tietosuojaselosteeseen (aukeaa uuteen välilehteen)
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.