Kiuas joka saunaan – Tähtisaunojen Magnum-kiuas sekä Iki-, Tulikivi- ja Mondex-kiukaat

Kiuas on sauna sydän. Kiukaan valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa ja miettiä tarkkaan mitä kiukaalta haluaa. Markkinoilla on paljon valinnanvaraa ja eri valmistajien kiukaita kannattaakin vertailla keskenään. Tässä vaiheessa olisi hyvä huomioida se, millaisen lauteen saunaan haluaa, koska siihen vaikuttaa myös paljolti kiukaan valinta. Nykyään kiukaiden ulkonäköön panostetaan ja markkinoilta löytyy paljon erilaisia kiuasmalleja. Design kiukaat alkavat olla jo siis arkipäivää.

Nykyaikaisissa kiukaissa alkaa olemaan paljon kiveä. Iso kivimäärä mahdollistaa pehmeät ja kosteat löylyt, joka tuo hieman puusaunan tunnelmaa. Nykyään 6,6kW kiukaassa saattaa olla jopa 100kg kiviä! Iso kivimäärä kasvattaa saunan lämmitysaikaa hieman, mutta ”maksaa itsensä takaisin” parempana löylynä. Isolla kivimäärällä varustettuun kiukaaseen pitää varata löylyvettä enemmän, koska lämpö otetaan löylyn kautta. Pienellä kivimäärällä varustettu kiuas lämmittää saunan nopeammin, mutta myös hyytyy nopeammin saunottaessa ja löyly on monesti kuiva ja pistävä.

Puukiukailla on vankka asema suomalaisissa saunoissa, varsinkin mökeillä. Ranta- ja ulkosaunoissa niistä pidetään tiukasti kiinni. Lempeitä ja kosteita löylyjä arvostavat valitsevat saunaansa puukiukaan, jonka tuoksu myös kuluu perinteisesti suomalaiseen saunakulttuuriin.

Magnum kiuas valmistetaan samassa halissa lauteidemme kanssa.

Kiukaan saat osana tarjouspyyntöä tai ota yhteyttä suoraan myyntiimme.

Desing kiukaat laadukkaasti meiltä – tutustu laatutuotteisiimme