Kiitos Tähtisaunat laudepaketin tilaamisesta. Seuraavassa käsitellään Moderni sekä Elegance mallin lauteen asennusta. Tähtisaunat toimittaa tämän ohjeen lisäksi valokuvat asennettavasta lauteesta. Tämä helpottaa teidän lauteenne asentamista, koska tuotteemme on aina ns mittatilaustuote. Seuraavassa ensin esimerkkikuvat tämän asennusohjeen lauteesta.

Kyseessä on Moderni Kulmalaude, mutta tämä ohje sopii myös Moderni/Elengace lauteille, Suorana, L- tai UMallisena. Laudeosat kannatta öljytä ennen asennusta, mutta vain jos loppusiivous on tehty. Tässä ohjeessa on muutamasta eri lauteesta kuvia, jotta saadaan katettua yleisimmät kokonaisuudet samassa ohjeessa

Täysin sopivaa ohjetta emme pysty ikinä toimittamaan koska teemme jokaisen lauteen mittatilaustyönä juuri teidän saunaanne sopivaksi suunniteltuna. Asennukseen tarvitset vähintään akkuporakoneen tai ruuvinväätimen, TX20 torx konekärjen, TX25 torx konekärjen, vatupassin, 17mm lenkkiavaimen, mittanauhan ja muutaman tunnin aikaa.

Valmiskuva
Valmiskuva
Runkokuva
Runkokuva

Asennusvaihe 1

Laudepakettiin kuuluu kahdenlaisia eripituisia jalkoja, joista pidemmät kannattelevat ylälaudetta ja lyhyemmät alalaudetta. Kiinnitä ensin pidemmät jalat tukevasti alarunkoon kiinni. Jalat on yleensä paketoituna alalauteen etupuuhun ja tehtävänä on laittaa jalat merkkien mukaisesti. Mukana tulevassa runkokuvassa kaikki jalat on merkitty J1, J2, J3 jne joka helpottaa runkojen asettamista oikeille paikoille. Rungot voivat myös tulla paikan päälle kasattuina, riippuen kuljetustavasta.

Yhdistä alarungon elementit toisiinsa ja aseta lauteiden runko oikeallepaikalle saunassasi. Asettele myös väliritilät paikoilleen, mutta älä ruuvaa vielä niitä kiinni. Jaloissa on merkit mihin kohtaan ritilä tulee kiinni.

Asennusvaihe 2

Asenna alalauteen kiinteät runko-osat alalauderunkoihin kiinni. (Esimerkkirunkokuvassa R1, R3, R4 jne.) Ruuvit tulevat alalauderungon takaa kiinni. Älä ruuvaa vielä seinään.

Asennusvaihe 3

Nosta ylälauderungot paikoilleen. Ylälaude kohdistuu jaloissa olevaan metallitappiin alareunoista. Kasaa ylärungot myös toisiinsa kiinni, älä kiinnitä seinään vielä.

Asennusvaihe 4

Teemme lauteisiin aina pienen asennusvaran. Yleisesti asennusvara on 15-20mm ja kun olette saaneet lauteen tähän tilaan, kannattaa laude keskittää saunaan. Katso että näkyvien päätyjen välys näyttää silmään hyvältä (5mm~). Jos kiuas on tehty tulevaksi alalauteesta läpi/alalaude täyttää koko saunan, kannattaa välykset katsoa kunnolla, jotta lopputulos on siisti ja viimeistellyn näköinen.

Tämän jälkeen laita ylälauderungot seiniin kiinni (ruuvit 90mm pitkiä, tulee mukana!), suoraan rungon läpi ruuvattuna samaan rimaan jossa paneeli on kiinni. Jos taakse on jäämässä iso rako, tilkitse raot ruuvin vierestä/kohdalta mukana tulevilla vanerilapuilla. Naulausriman voi paikantaa yleensä katsomalla missä kohtaa paneeli on naulattu seinään. Jos nauloja ei näy, kokeile paneelin alapinnasta kädellä, missä kohtaa rima on. Käytä vatupassia apuna, jotta lauteet asentuvat suoraksi.

Kun runko on saatu seinään kiinni, ruuvaa väliritilät lopullisesti paikoilleen ja nosta ylälauteen pintalaudoitus paikalleen. Pintalautoja ei kiinnitetä runkoihin kiinni. Tarkista suoruus myös syvyyssunnassa.

Asennusvaihe 5

Asenna selkänojat paikoilleen. Asennuskorkeus on yleensä 400mm-450mm, riippuen mallista ja materiaalista. Tätä voi nostaa tai laskea oman mieltymyksen mukaan. Huomioi myös ikkunat! Katso asennuskorkeus ikkunan mukaan, jos ikkuna on matalalla saunassa! Tarkasta suoruus vatupassilla. Asenna Kulmalauteessa aina lyhyempi puoli ensi. Pitkän seinän selkänoja törmää lyhyempään. (Ruuvit 55mm pitkiä, tulee mukana!)

Asennusvaihe 6

Aseta alalauteen välipuut paikoilleen. Jos välipuu on palkkikengän päällä, sitä ei tule kiinnittää ruuvein. Palkkikenkäratkaisu tekee saunan siivoamisesta helppoa, kun rungot voi nostaa siivouksen ajaksi pois tieltä. HUOM! Jos seinien vieressä olevat kiinteät rungot ovat pitkiä (yli 600mm), ruuvaa ne myös seiniin kiinni samaan tapaan kuin ylälauteet. Tarkista suoruus vatupassilla ja säädä säätöjalalla.

Asennusvaihe 7

Nosta pintalaudoitus paikoilleen. Pintalautoja ei kiinnitetä runkoihin kiinni. Jos kiuas tulee integroituna alalauteen läpi, keskitä kiuas oikealle kohdalle samalla. Jos saunaan tulee alauteen päällä makaava kiuaskaide, nosta se myös paikoilleen. Alalauteen pintalaudoissa on reiät kaiteen jaloissa oleville metallitapeille ja kaide asetetaan niiden mukaan. Jos kiuasta ei integroida alalauteesta läpi, kaide kiinnittyy suoraa runkoon, esimerkkilauteessa erikoiskaide joka seinäkiinnitteinen.

Asennusvaihe 8

Aseta jakkara paikalleen ja asennus on nyt valmis. Moderni ja Elegance mallissa jakkaran jaloissa säätöjalat. Muista asentaa jakkaroihin myös liukuesteet etusäätöjalkoihin (tulee mukana). Alla kuvat myös erilaisista kaidetyypeistä.

Ongelmatapauksissa voitte ottaa yhteyttä tuotantoomme numeroon 044 302 9505 (Arkisin klo 8-15)