Laudemateriaalit ja Seinämateriaalit. Sivulta löydätte yleisemmin käytetyt materiaalimme.

Laudemateriaalit

Laudemateriaalit – Lämpökäsitelty Haapa Laudelauta 88x28mm

Lämpökäsitelty haapa on vaalean ruskea, öljyttynä (ks. vasen lauta) puun syyt korostuvat ja väri muuttuu kauniisti kahvin ruskeaan. Puu tuoksuu alussa miellyttävän voimakkaasti savun / tervan tuoksuisena tuoden mieleen savusaunan. Lämpöhaapa on ylivoimaisesti suosituin laudepuu hinta/laatusuhteensa vuoksi. Saatavilla Original ja Classic lauteisiin. Kuvan vasemmanpuoleinen lauta on öljytty. Oksaton luonnollisesti

Lämpökäsitelty Haapa Laudelauta 88x28mm
Lämpökäsitelty Haapa Laudelauta 88x28mm

Laudemateriaalit – Lämpökäsitelty Haapa Laudelauta 140x28mm

Lämpökäsitelty haapa on vaalean ruskea, öljyttynä (ks. vasen lauta) puun syyt korostuvat ja väri muuttuu kauniisti kahvin ruskeaan. Puu tuoksuu alussa miellyttävän voimakkaasti savun / tervan tuoksuisena tuoden mieleen savusaunan. Lämpöhaapa on ylivoimaisesti suosituin laudepuu hinta/laatusuhteensa vuoksi. Saatavilla Original, Moderni ja Elegance lauteisiin. Kuvan vasemmanpuoleinen lauta on öljytty. Oksaton luonnollisesti.

Lämpökäsitelty Haapa Laudelauta 140x28mm
Lämpökäsitelty Haapa Laudelauta 140x28mm

Laudemateriaalit – Lämpökäsitelty Haapa Laudelauta 180x28mm

Lämpökäsitelty haapa on vaalean ruskea, öljyttynä (ks. vasen lauta) puun syyt korostuvat ja väri muuttuu kauniisti kahvin ruskeaan. Puu tuoksuu alussa miellyttävän voimakkaasti savun / tervan tuoksuisena tuoden mieleen savusaunan. Lämpöhaapa on ylivoimaisesti suosituin laudepuu hinta/laatusuhteensa vuoksi. Saatavilla Original, Moderni ja Elegance lauteisiin. Kuvan vasemmanpuoleinen lauta on öljytty. Oksaton luonnollisesti. SAATAVILLA HARVOIN

Lämpökäsitelty Haapa Laudelauta 180x28mm
Lämpökäsitelty Haapa Laudelauta 180x28mm

Laudemateriaalit – Luonnon Haapa Laudelauta 140x28mm

Vaalea laudemateriaali. Suositellaan sävytystä aina, että materiaali pitää sävynsä. Saatavilla Moderni / Elengace lauteisiin, kuvassa luonnonvärisenä. Oksaton luonnollisesti.

Materiaali takuu 0%. Emme vastaa materiaalin kieroutumisesta, värjääntyämisestä tai lohkeilusta.

Luonnon Haapa Laudelauta 140x28mm
Luonnon Haapa Laudelauta 140x28mm

Laudemateriaalit – Lämpökäsitelty Leppä Laudelauta 135x28mm

Lämpökäsitelty tervaleppä on vaalean harmaa/ruskea, öljyttynä (ks. vasen lauta). Lämpökäsiteltynä lämpölepässä on huomattavasti vähemmän jännityksiä kuin luonnonlepässä ja materiaali pysyy myös saunassa parempana. Kuvan vasemmanpuoleinen lauta on öljytty. Saatavilla Moderni ja Elegance -malleihin. Oksaton luonnollisesti.

Lämpökäsitelty Leppä Laudelauta 135x28mm
Lämpökäsitelty Leppä Laudelauta 135x28mm

Laudemateriaalit – Radiatamänty Laudelauta 185x28mm

Radiatamänty on tummasävyinen laudemateriaali. Radiatamänty on alunperin kotoisin Pohjois-Amerikasta, missä sitä esiintyy paikoitellen rannikkometsissä Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Puun syy on hieno loimukuvioinen ja öljyttynä (ks. vasen lauta) pinta menee erittäin tummaksi. Saatavilla vain 185mm leveänä Moderni ja Elegance lauteisiin. Erikoistilauksesta myös Original mallina. Oksaton luonnollisesti.

Radiatamänty Laudelauta 185x28mm
Radiatamänty Laudelauta 185x28mm

Laudemateriaalit – Tuija Laudelauta 90x26mm

Tuija on yksi kestävimmistä saunamateriaaleista. Tuijaa käytetään vaativissa olosuhteissa kuten kylpylöissä. Puu on kevyttä ja sillä on korkea lahokestävyys. Se ei kuumene, eikä vääntyile tai halkeile. Tuijassa on kirjava, elävä pinta, mutta myös tasalaatuista löytyy. Saatavilla Original ja Classic malleihin. Kuvan vasemmanpuoleinen lauta on öljytty. Oksaton luonnollisesti.

Tuija Laudelauta 90x26mm
Tuija Laudelauta 90x26mm

Laudemateriaalit – Tuija Laudelauta 140x26mm

Tuija on yksi kestävimmistä saunamateriaaleista. Tuijaa käytetään vaativissa olosuhteissa kuten kylpylöissä. Puu on kevyttä ja sillä on korkea lahokestävyys. Se ei kuumene, eikä vääntyile tai halkeile. Tuijassa on kirjava, elävä pinta, mutta myös tasalaatuista löytyy. Saatavilla Original, Moderni ja Elegance malleihin. Kuvan vasemmanpuoleinen lauta on öljytty. Oksaton luonnollisesti.

Tuija Laudelauta 140x26mm
Tuija Laudelauta 140x26mm

Laudemateriaalit – Amerikan Tulipuu 200x28mm

Amerikan Tulipuu on todella tumma ja näyttävä materiaali. Saatavilla meiltä 200mm leveänä. Kuvan vasemmanpuoleinen lauta on öljytty. Saatavilla Moderni ja Elegance -malleihin. Erikoistilauksesta myös Original malleihin. Oksaton luonnollisesti.

Amerikan Tulipuu 200x28mm
Amerikan Tulipuu 200x28mm

Lehmus, lämpöleppä, poppeli ym lankku 140-400x45mm

Teemme myös mittatilauksena lauteet materiaalista kuin materiaalista. Erikoismateriaaleina olemme vuosien saatossa käyttäneet mm. apachilankkua, loimukoivua, lehmuslankkua, lämpöleppää. Jos saunaprojektinne vaatii jotain muuta kuin “hyllytavaraa” ota yhteyttä suoraan myyntiimme niin toteutamme unelmasi.

Lehmuslankku
Lehmuslankku 200x45mm

Seinämateriaalit

Lämpöhaapapaneeli STS

Lämpokäsitelty haapa on vaalean ruskea ja erittäin hyvälaatuinen materiaali. Puu tuoksuu alussa miellyttävän voimakkaasti savun / tervan tuoksuisena tuoden mieleen savusaunan. Lämpöhaapa on erittäin suosittu seinämateriaali. Saatavilla 118mm, 140mm tai 170mm leveänä, vaihtelevasti.

Lämpöhaapa 118x15mm STS
Lämpöhaapa 140x15mm STS
Lämpöhaapa 140x15mm STS
Lämpöhaapa 170x15mm STS
Lämpöhaapa 170x15mm STS. Harvoin saatavilla.

Radiatamäntypaneeli

Radiatamäntypaneeli 140x15mm STP ja 185x18mm STS

Radiatamäntypaneelia saa kauttamme joko 140mm STP tai 185mm STS profiililla. Radiatamänty on alunperin kotoisin Pohjois-Amerikasta, missä sitä esiintyy paikoitellen rannikkometsissä Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Puun syy on hieno loimukuvioinen. 185mm paneelin piilonaulaus onnistuu naaraspontista. STS paneelin rako on erittäin pieni.

Radiatamäntypaneeli 185x18mm STS
Radiatamäntypaneeli 185x18mm STS

Lämpöhaapa Sormipaneeli ja Lämpöhaapa Urapaneeli

Lämpöhaapa Sormipaneeli 90x15mm
Lämpöhaapa Sormipaneeli 90x15mm
Urapaneeli
Lämpöhaapa Urapaneeli 110x27mm. Oma erikoishöylätty paneelimme. Höyläys onnistuu myös muista materiaaleista, kuivaan tilaan esim Tammesta.

Lämpökäsitelty puu

Puun lämpökäsittely on uusi tuotantoasteelle tullut puun käsittelytapa. Lämpökäsittely tapahtuu kuumentamalla puuta tarkoin hallituissa olosuhteissa 170 – 230 C:n lämpötilaan. Käsittelyprosessin lämpötila riippuu puulle halutuista ominaisuuksista. Prosessissa voidaan käyttää vesihöyryä mutta ei mitään lisäaineita, joten kyseessä on puhdas luonnonmenetelmä. Puun solurakenteissa tapahtuu käsittelyn aikana muutoksia ja lämpökäsitelty tuote vastaa satojen vuosien aikana kuivunutta puuta.

Lämpökäsittelyn puussa aikaansaamia muutoksia:

 • Puun väri muuttuu lämpimän ruskeaksi
 • Läpi puun värjäytyminen
 • Lämmönjohtokyvyn pieneneminen 30 %:n asti
 • Elastisuuden väheneminen, mutta jäykkyyden lisääntyminen
 • Kulutuskestävyyden paraneminen
 • Puun keveneminen
 • Puun biologisen kestävyyden paraneminen
 • Pintakuivuuden lisääntyminen
 • Kosteuselämisen pieneneminen, eli laudelauta ei vääntyile

Tuotekuvia

Kysy lisää tästä tuotteesta

 • Tutustu tietosuojaselosteeseen (aukeaa uuteen välilehteen)
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu myös muihin lauteisiin