Erikoissaunat ovat olleen aina iso ylpeydenaiheemme. Nautimme kokonaisuuden suunnittelusta alusta loppuun ja vaativat kohteet olemme tehneet alusta loppuun itse.

Valmistamme asiakkaan toiveiden mukaan saunakokonaisuuksia mittatilaustyönä. Olemme vuosia tehneet ne erikoissaunat, joihin muut eivät lähde. Meillä yleisin erikoismalleissa käytettävä puu lämpökäsitelty lehmuslankku ja lämpökäsitelty apassi. Nämä puut kasvavat todella isoiksi mm Amerikassa, joten saamme hankittua leveää ja paksua lankkua.

Piirrämme aina saunoista luonnoksen CAD ohjelmistolla. Oikeilla mittakuvilla saat hyvän käsityksen siitä, millainen laude saunatilaasi sopii ja kuinka toimiva lauderatkaisusta tulee.

Erikoissaunojen kohdalla kannattaa ottaa suoraan yhteyttä myyntiimme.

Jos haaveissasi on saada saunaan jotain todella erikoista, kannattaa ottaa yhteyttä meihi. Alla näette hieman esimerkkejä saunoista jotka olemme suunnitelleen ja toteuttaneet asiakkaiden kanssa alusta loppuun, niin että jokainen yksityiskohta on pyritty hiomaan asiakkaan toiveiden mukaiseksi.

Iso vastakkainistuttava Kulmalaude

Muotolauteet
Erikoiskokonaisuus Radiatamänty ja Tuija

Tässä kohteessa asiakkaalla oli 3,5x2m tila pesuhuoneen jatkoja johon tehtiin sauna. Asiakkaan toiveissa oli saada lasiseinä jakamaan tila pesuhuoneen ja saunan välissä. Vaikka sauna on iso, syvyysmitta ei antanut tilaa laittaa kiuasta saunan keskelle. Päädyttiin kompromissiin jossa saunaan tehtiin vastakkainistuttavat kulmalauteet ja kiuas keskelle takaseinää. Kokonaisuudesta tuli tilava, näyttävä ja myös turvallinen. Kuvista puuttuvat kiukaan eteen tulevat suojat, jota ei asennettu vielä kuvien ottovaiheessa.

Laude on Original malli Radiatamänty pintalaudoilla ja Tuija selkänojilla/väliritilöillä. Kiukaana on Magnum Original Tulppaani, jossa 12kpl kuituvaloja.

Muotolauteet
Erikoiskokonaisuus Radiatamänty ja Tuija

Saunassa on Cariitin kuituvalaistus katossa, lauteissa ja seinillä. Kiukaan takana on Fantasia lasimursketaulu värinvaihtoprojektorilla. Värin pystyy vaihtaamaan suoraan Android tai IOS puhelimella. Taululle saa värinvaihdon lisäksi myös muita efektejä, kuten tulenloimu ja loimuefekti.

Kiukaan päälle kattoon tuli Rentovesi sadetin. Rentoveden kanssa kiukaalle saa vettä nappia painamalla jotka on piilotettu lauteisiin. Valaistun vesikiulun vieressä on myös pidee jolla saa täytettyä vesiastian. Aina välillä tekee silti mieli kaataa itse vettä kiukaalle. Myymme myös Rentovesi Sauna-Automaatteja.

Korkea Kellarisauna

Lankkulauteet

Tässä kohteessa oli hieman ongelmallinen saunan kokonaiskorkeus. Saunan korkeus jäi 2,6m koska sauna on sijoitettu maan alle kellarikerrokseen. Saunassa näkyvä ikkuna on maan rajalla takapihalla eikä asiakas halunnut luopua luonnonvalosta vaikka sauna suunniteltiinkin maan-alle. Tähtisaunat ratkaisi ongelman kahdella erikorkuisella alalauteella, jolloin saunaan on mukava nousta, eikä korkeita rappusia tarvittu. Asiakkaalla oli myös mieltymys lankkulauteisiin, joten kokonaisuus toteutettiin Lehmuslankulla. Leveimmät lankut on yli 300mm leveitä.

Lankkulauteet

Saunassa on Cariittin kuituvalaistus selkänojissa ja alauteessa. Alalauteen kuituvalot sijoitettiin vaakasuoraan valaisemaan alalaudetta.

Kiukaana toimii Magnum Original Pylväs kuituvaloilla.

Saunan seinät on 170x15mm Mangolia paneelia.

Jotain erikoisempaa laudemateriaalia

Erikoissauna

Kohteessa sauna oli uima-altaan vieressä ja asiakas toivoi saunaan jotain erikoisempaa materiaalia. Saimme hankittua Lämpökäsiteltyä Apassilautaa 200mm leveänä. Laudemallista tehtiin Elegance mallimme kaltainen, mutta tavalla jossa etureunaan on liimattu 50mm leveä jatko. Ensisilmäyksellä laudemateriaali näyttää 75mm paksulta joka tuo lankkumaisen olemuksen kokonaisuudelle. Kohteessa kuitenkin päästiin paljon halvemmalla mitä oikea apassilankkulaude olisi maksanut. Kiukaalle tuli korkeahko suojakaide koska alauteeseen ei jäänyt paljoa tilaa.

Erikoissauna

Lauteen väliritilä jatkuu lattiaan saakka ja alalaude on kokonaan erotettu muusta lauteesta. Tämä luo erikoisen näkymän alas katsottaessa, koska ritliä jatkuu ja jatkuu vain. Lautemateriaalista tulee todella lämmin silmälle kuituvalojen heijastaessa lauteeseen.

Valaistus on Cariitin kuituvalot selkänojissa ja etureunassa linear valotanko. Kiuas Magnum Original Malja kuituvaloilla.

Lauteelta on suora näkymä uima-altaalle koska välissä on puolilasiseinä.

Satunnaisia kuvia lauteistamme valmistusvaiheessa

jiirilaude
Pieneen saunaan tullut "jiirilaude" 1600x1800
jiirilaude
Pieneen saunaan tullut "jiirilaude" 1600x1800. Kiukaan ohjauspaneeli integroitu lauteeseen
Suureen saunaan Jiirilaude Radiatamännystä.
vino sauna
Teemme myös erikoisen muotoisiin saunoihin lauteita.

Kysy lisää tästä tuotteesta

  • Tutustu tietosuojaselosteeseen (aukeaa uuteen välilehteen)
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu myös muihin lauteisiin